הזית הוא אחד משבעת המינים שנשתבחה בהם ארץ ישראל.מאז ומתמיד מסמל עץ הזית את השלום בגלל היונה שהביאה עלה זית שסימל את סיומו של המבול והחורבן
." ותבוא אליו היונה לעת ערב, והנה עלה זית טרף בפיה; וידע נח כי קלו המים מעל הארץ" (בראשית ח' י"א). לעץ הזית משקל סגולי, לא רק בתכונותיו, אלא בסמליות שלו, בשורשיות ובחיבור לקרקע כמו גם בהפקת השמן –שמשמש הן לריפוי, למאור וכן למאכל.
הזית הוא סמל לשלום, סמל לסובלנות, סמל לעמידות. אלו גם המסרים של אירועי הפסטיבל ,מסרים של שלום וסובלנות בין כל תושבי הגליל. מסיק הזיתים,הוא דוגמא מצוינת לשיתוף פעולה חזק ואיתן בין היהודים, המוסלמים, הנוצרים, הדרוזים, הצ'רקסים, והבדואים- שכולם, חיים כאן בגליל זה לצד זה.
כולם מתאחדים סביב הזית- שהוא אחד המשאבים הטבעיים הבולטים בחבל ארץ ייחודי זה. לא בכדי זכה הזית למעמד בכורה מבין כל העצים, הוא מרכיב מרכזי בתרבות החומרים בימי קדם, והוא גם בסיס הכלכלה המקומית בגליל- שנאמר-
"אין הבית עומד אלא על שני דברים הללו- הזית והתאנה" )ירושלמי, ביכורים ס"ג, ד(.
הגליל, מימי קדם ועד ימנו אנו, הוא מרכז ייצור שמן הזית הגדול ביותר בארץ ישראל. ענף הזיתים, ותעשיית שמן הזית הוא מקור פרנסה לאלפי משפחות בגליל.
פסטיבל ימי הזית, הוא הזדמנות לחגוג את מה שיש לגליל להציע. תושבי הגליל פותחים את בתיהם ומזמינים אותנו אליהם. לאזרחי ישראל זו אפשרות להתארח בבתי הבד ובבתי המגורים העתיקים של היהודים, הערבים והצ'רקסים. זו הזדמנות להיחשף לתרבויות אחרות, להכיר, ללמוד ולקבל.
המשרד לפיתוח הנגב והגליל משקיע מיליוני שקלים מידי שנה באתרי התיירות בגליל בגלל הייחודיות שלו . כשר לפיתוח הנגב והגליל אני גאה ללוות את פסטיבל הזית ולתמוך בו. אין לי ספק שהצלחתו תקדם ותתרום רבות לשגשוג ענף הזית, תעודד ותסייע להתפתחות התיירות בגליל.
אסיים במדרש הקושר את הזית בהמשילו אותו לעם ישראל
:" מדוע נמשלו ישראל לזית? אלא כל המשקין מתערבין זה בזה והשמן אינו מתערב אלא עומד, כך ישראל אינן מתערבין עם האומות" (שמות רבה ל"ו).
אני כולי תקווה שהאווירה של שיתוף הפעולה, האחווה וקירוב הלבבות, שיוצר פסטיבל ימי הזית, בין המגזרים השונים, תחלחל לכל תחומי החיים ותאפשר את המשך צמיחתו של חבל ארץ זה, לטובת כל תושביו .